medicinsko kozmetički salon skin- depilacije

DEPILACIJE

Medicinsko- kozmetički salon Skin u svojoj ponudi nudi depilacije voskom i egipatsku depilaciju šećernom pastom. Prilikom svakog tretmana posebnu pozornost posvećujemo pravilnoj izvedbi, kako bi tretman za Vas bio što ugodniji i bezbolniji. Rezultat je mekana i baršunasta koža, bez crvenih točkica od iritacije.

Depilacije šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom, poznata i kao egipatska depilacija, metoda je uklanjanja dlačica smjesom vode i šećera, a njena prednost je da za nanošenje smole nisu potrebne trake za čupanje, a što je još bitnije, nema dijela tijela koji je nedostupan. Kuglica od šećerne paste. S kojom se tretira područje koje želite depilirati, u potpunosti obuhvaća dlačice, zajedno s korijenom, pa je njihov rast znatno usporen. Također, s vremenom se njihova gustoća prorjeđuje, a cijeli postupak znatno manje boli nego kod ostalih mehaničkih depilacijskih metoda.

Depilacija šećernom pastom posebno je pogodna za osobe s osjetljivom kožom te osobe sklone proširenim kapilarama jer se nanosi hladna na kožu. Koža ja nakon depilacije izuzetno glatka i mekana te nema crvenih točkica zbog uklanjanja dlačica u smjeru njihova rasta. Prilikom ove depilacije dlačice ne urastaju pod kožu, što je njezina velika prednost. Pasta je potpuno prirodna,spravljena od mješavine glukoze, fruktoze i vode te ne izaziva alergijske reakcije. Rezultati egipatske depilacije su vidljivi u prosjeku 4 do 6 tjedana, ovisno o samoj dlaci. Iako depilacija traje nešto duže od obične, postupak je manje bolan a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rjeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože.

 

Prije tretmana

Prije same depilacije trebalo bi napraviti piling kako bi folikule dlake bile otvorenije za odstranjivanje. Također, ako napravimo piling prije depilacije time si osiguravamo puno manju vjerojatnost urastanja dlačica nakon depilacije.

 

Nakon tretmana

Za samu njegu nakon depilacije preporučujemo proizvode koje sadrže aloe veru ili pak ako ipak dođe do urastanje dlačica – ulje čajevca.

 

Depilacije voskom

Depilacija voskom popularna je metoda depilacije za trajnije rezultate. Toplina voska omogućava dermi da se opusti i na taj način ulazi u folikule pa tako dlačice mogu biti iščupane iz korijena bez njezina pucanja. Kad se jednom  odlučite za ovu depilaciju, preporuča se kontinuitet i disciplina.

Kada se obavlja mjesečno, depilacija voskom znači da će dlakama trebati više vremena da narastu jer se uklanjaju iz korijena, za razliku od brijanja koje samo reže dlake. Dlake će vam narasti tek za 3 do 6 tjedana. Idealna dužina za depilaciju dlačica je pet mm. Ako su dlačice kraće, vosak ih neće moći dovoljno dobro “uhvatit” i iščupat.

 

Prije tretmana

Neka područja koja depilirate budu čista. Budite sigurni da na tijelu nemate nikakvog crvenila, osipa, oštećene kože, jer u suprotnom bilo bi pametnije da odluku o odlasku na depilaciju odgodite. Kako biste spriječili urastanje dlačica, do kojeg može doći nakon čupanja dlačica s korijenom, prije depilacije voskom uklonite pilingom u granulama odumrle stanice i omekšajte kožu. Ako pri ruci nemate piling, istrljajte kožu grubim ručnikom ili spužvom za tuširanje. Nakon pilinga kožu nahranite i hidratizirajte laganim losionom za tijelo.

 

Nakon tretmana

Nakon odstranjivanja dlačica voskom hidratantni su proizvodi više nego dobrodošli. Ulje za bebe odličan je izbor jer njime možete i odstraniti ostatke voska koji je na bazi ulja i hidratizirati kožu. Ako upotrebljavate vosak na bazi vode, ostatke nakon depilacije uklonite vodom. Vodite strogo računa o tome da se sljedećih nekoliko dana uopće ne izlažete suncu i da ne odlazite u solarij. Naime, mladi sloj kože brže će potamniti, pa će vam ostati tamne mrlje kojih se nećete riješiti dok vam sva ljetna boja ne nestane.