medicinsko kozmetički salon skin-njega tijela i masaže

NJEGA TIJELA I MASAŽE

Dodir djeluje putem kože, organa koji je povezan sa svim osjetilima, a ima blagotvorno djelovanje na ljepotu i zdravlje, na dušu i tijelo.

Masaža tijela

Masaža je važan čimbenik u kulturi zdravog življenja. Najefikasnija je kao preventivna mjera u održavanju zdravlja i vitalnosti jer kad maser redovito “skenira” naše tijelo, može uočiti i najmanje promjene i pravovremeno utjecati na njih. Ona stimulira, oslobađa napetost i odlično je sredstvo u borbi protiv stresa, glavobolje, nesanice. Njeguje kožu i čini je mlađom, mekšom i sjajnijom (masaža potiče cirkulaciju krvi, limfe i energije pa se na taj način stanice čiste, njeguju i pune energijom), otklanja iz tijela otpadne tvari, razgrađuje celulit, dovodi tijelo i psihu u harmoniju. Ali najveća vrijednost masaže je u tome što organizam postaje sposoban da sam rješava svoje tegobe, strujanjem energije koja se oslobađa i dovodi tijelo u stanje prirodne ravnoteže.

Anticelulitna masaža

salon-skin-masaža

 

Masaža uključuje tretiranje kritičnih zona na način da eliminira nakupine toksina, masnih stanica i vode. Ovom stimulirajućom i intenzivnom masažom potičemo cirkulaciju krvi i limfne tekućine, razbijamo celulit, te povećavamo tonus i glatkoću kože. Tretman preporučamo jednom mjesečno za održavanje dobre linije, a posebno nakon anticelulitnih Body-wrap tretmana.

 

Limfna ručna masaža

Ručna limfna drenaža je tehnika koju koristimo da bi uspostavili ravnotežu između tekućina u organizmu. Djeluje povoljno na limfni sustav, autonomni živčani sustav, senzorne puteve refleksa boli i imunosni sustav.

Uklanja višak vode i proteina iz tkiva, uklanja metabolički otpad i toksine, povećava produkciju limfocita, smanjuje stres i bol, dovodi do relaksacije, povećava stupanj rezistencije za obranu protiv infekcija. Izvodi se segmentalno, nikad cijelo tijelo, uz isti tempo i pritisak uz poštivanje smjera i točno određenim redoslijedom. Prije tretmana provode se mjerenja obujma ekstremiteta koje služa za evaluaciju stanja nakon provedene terapije.

Limfna drenaža se koristi kod mnogih patoloških procesa jer za njeno izvođenje nema mnogo kontraindikacija. Ima važnu ulogu u fizioterapiji, sportskoj medicini, rehabilitaciji i nakon terapije zračenjem, ali i u kozmetičkim tretmanima lica i tijela.